marți, 26 octombrie 2010

Gnocchi de cartofi





Ingrediente:

1 kg cartofi
sare
cca 300g faina



Mod de preparare:
Fierbem cartofii curatati de coaja in apa cu sare,timp de 15 minute;
Ideali sunt cartofii cu coaja rosie pt preparrea gnocchilor;
Odata ce sunt fierti ii scurgem bine de apa si presam ca pt piure,trebuie sa-i lucram cat sunt fierbint;
Piureul obtinut se amesteca cu faina putin cate putin,deorece compozitia poate cere mai multa sau mai putina faina;





Formam rulouri subtiri,manevrand compozitia pe masa de lucru presarata cu faina,taiem bucati mici ii amestecam cu faina cernuta,ii lasam pe un platou tapetat cu faina si ii congelam,daca nu ii servim imediat;
Se fierb in apa fierbinte sarata,iar in momentul in care vin la suprafata se scot cu un spumar si se servesc cu cxondimentul dorit!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu