luni, 27 septembrie 2010

Tartar de carne


Astazi am avut pofta de un aperitiv mai deosebit,ador carnea cruda,care de fapt nu este cruda deoarece vine marinata cu lamaie;
Tartar este un fel de mancare macinata cu cutitul,nu are acelasi aspect ca cea tocata,amestecata cu diferite ingrediente;
Pt a realiza acest aperitiv avem nevoie de carne ft.ft proaspata si de buna calitate:
filet de vita,muschi etc;


Ingrediente:
Pt 4 persoane:
400g filet de vita
1 lamaie
sare,piper,
patrunjel,ulei de masline,usturoi
capere si seminte de pin (optional)
felii de portocala sau lamaie

Mod de preparare:

  • Taiem carnea fasii lungi,dupa care o taiem bucati mai mici!
  • Cu un cutit mai ''sanatos''incepem sa o batem pana se va maruntii;nu trebuie sa aibe aspectul celei tocate!
  • Adaugam sare,piper macinat,ulei de masline,patrunjel tocat,putin usturoi,optional caperele si semintele de pin,mai batem de 2-3 ori cu cutitul,stoarcem zeama de la o lamaie si lasam carnea sa absoarba lamaia;
  • Formam 4 bile ,le asezam pe felii de portocale sau lamaie si servim;
  • Pt cei ce adora carnea cruda este un fel de aperitiv deosebit de gustos si sanatos;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu