miercuri, 1 septembrie 2010

Tarta cu crema si fructe

Ingrediente:
foaia:200 g faina
50g zahar farin
100g unt
2 galbenusuri.sare
crema: 500ml lapte,
60g zahar
40g faina sau amidon
4 galbenusuri,zahar vanilat,coaja rasa de la 1 lamiie
20 g unt

Foaia: taiati untul cubulete rece de la frigider si farimitati-l cu o furculita.
Amestecam faina cu untul pina se farimiteaza bine, formati o gramajoara, iar in mijloc puneti zaharul ouale, sarea, framintati repede, formati o minge pe care o puneti intr-o punga in frigider pt 1 ora.
Crema: se pune laptele la foc mic impreuna cu jumatate din zahar, coaja de lamiie doar partea galbena. Separat se bat cu un tel ouale cu restul de zahar, cu faina si zaharul vanilat. In momentul cind laptele vine sus se adauga amestecind incontinuu crema de oua. Se repune pe foc, se amesteca bine pina se ingroasa.
Cand s-a racit un pic se adauga untul amestecind bine. Se scoate coca din frigider, se intinde
intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie, se intinde coca care se inteapa din loc in loc cu furculita, se acopera cu aluminiu,un strat de fasole boabe uscate pt a nu-i permite cresterea, dupa 15 min se scoate fasolea si se pune din nou la cuptor pt 5 min fara aluminiu. Cand se raceste se umple de crema, se orneaza cu fructe de sezon.

2 comentarii: