miercuri, 1 septembrie 2010

Rulada cu crema de ciocolata


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3oua
120g zahar
60g amidon
60g faina
60ml ulei de floarea soarelui
12 pachet praf de copt
crema:
100g ciocolata amara
100ml lapte
50g zahar
100g nutella


Mod de preparare:
Pt blat:

  • -amestecam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul;
  • -adaugam ulei putin cate putin
  • Separat amestecam faina cu amidonul si praful de copt,si le adaugam in compozitia de oua;
  • Ungem si tapetam o tava de cuptor cu ulei si faina,adaugam compozitia obtinuta,nivelam si introducem la 200°C timp de 12 minute;
  • Cand blatul este copt,il scoatem din tava si-l asezam pe un prosop umed pe care am presarat un fir de zahar tos,rulam blatul cu tot cu prosop si-l lasam sa se raceasca;
  • Separat preparam crema:topim ciocolata in baie de aburi,incorporam zaharul,laptele,il dam de pe baia de aburi si adaugam nutella amestecand incontinuu;
  • Cu crema obtinuta umplem rulada,dar tinem 2-3 linguri deoparte pt decor;
  • Acoperim cu restul cremei rulada,nivelam si decoram cui alune prajite faramitate!
  • crema o puteti schimba dupa gusturile DVS,este ft buna si cu gem sau orice alata crema!
  • Imi cer scuze pt fotografii sunt in pana de aparat de fotografiat,din pacate a cazut pe jos in bucatarie in timp ce preparam un dulce delicios!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu