miercuri, 1 septembrie 2010

PRAJITURA FINA CU CIOCOLATA


Ingrediente:
-unt-100g
-zahar-100g
-oua-5
-faina-20g
-cacao-12g
-1 lingura lapte-
-300g ciocolata
-un varf cutit sare-

Mod de preparare: Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.

Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa. La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.

9 comentarii:

  1. EDupa ce compozitia finala se pune in tava cu hartie-ulei tapetata cu faina ce operatie mai urmeaza ? Se introduce tava in cuptor? Cat timp ? s-au se introduce tava in frigider ? Reteta este interesanta dar lipsesc aceste indicatii de final. Rog raspundeti la elena.albu@coolprint.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca mi-ati atras atentia de greseala facuta;
    Se introduce tava in cuptorul cald 180°C timp ded 30'
    Va avea un aspect umed in interior,nu adaugati faina si nu prelungiti timpul de coacere!
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna .Arata foarte bine prajitura si presupun ca este si foarte gustoasa.Felicitari si multumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu"bucataresc" aici http://sweetmomentwithjulia.blogspot.com Daca doresti sa ma vizitezi te astept cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. ce dimensiune a tavii este potrivita?

    RăspundețiȘtergere
  6. O tava rotunda de 26cm!!

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc. e delicioasa!!!!!!1

    RăspundețiȘtergere
  8. Sigur e o prajitura delicioasa! cu atata ciocolata nici nu are cum sa fie altfel decat buna :)

    RăspundețiȘtergere