miercuri, 1 septembrie 2010

MUSACA DE CARTOFI

1,5kg de cartofi *1pahar de vin
*1 pahar ulei(+uleiul pt cartofi/ *2 oua
*o ceasca mare smantana *o ceapa mare
*sare piper,marar,cimbru, *2 morcovi
*250g cascaval *1kg carne tocata(de vitel,sau pasare,sau pasare si vitel)
sos:
*1 pahar smantana
*1 pahar suc rosii
*1 pahar vin alb,piper,cimbru,unt pt uns tava

Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt,morcovul se rade;se pun la calit impreuna in ulei
Cartofii se curata de coaja si se taie felii subtiri
Cind ceapa este putin colorata,se adaugacarnea,sa ia gust bun,pana se coloreaza,se sareaza si pipereaza,se stinge cu vin,se presara cu marar si cimbru,si se da deoparte;
Cartofii se pun la prajit pe foc iute,pina se rumenesc;se rade cascavalul,se bat ouale cu smantana,cascaval,sare si piper;
Se unge o tava mare sau o cratita cu unt,se aseaza un strat de cartofi,apoi un strat de carne cu ceapa si morcov,se toarna smantana cu ou si cascaval,apoi iar cartofi,iar carne s.a.m.d.,ulitmul strat trebuie s fie de ou smantana,cascaval
Se da la cuptor, la foc mic,cam o ora;
Cind musacaua s-a rumenit se fierbe deoparte un sos dulce acru din: rosii,vin,smantana,1 lingurita de miere sau zahar,piper,cimbru,si se toarna peste musaca;
Va doresc pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu