luni, 27 septembrie 2010

Gem de piersici

Ingrediente:
1kg piersici
600g zahar
2 lingurite scortisoara
borcane si capace


Mod de preparare:Spalam si curatam de coaja piersicile,eliminam samburii si cantarim 1 kg de fructe>;

Amestecam fructele cu zaharul tos si scortisoara ,daca va place

gustul,si lasam in frigider 1 ora;










Punem fructele pe foc la flacara mica,amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn;
Timpul de cuoacere poate varia in functie de fructe,daca sunt mai zemoase sau nu;
Cu un blender pasam fructele si omogenizam,dupa care le punem pe foc cam 5 minute ;
Sterilizam bine borcanele si capacele(acestea nu trebuie sa fie bombate),turnam gemul in borcanele uscate bine ,inchidem si rasturnam borcanul pe capac,in modul acesta se vor sigila!
Le lasam sa se raceasca le stergem cu un prosop umed le etichetam si la camara cu ele,cel putin pana vor rezista!
Scortisoara ii va da gemului un gust deosebit,eu ador gemul cu scortisoara la micul dejun,cu paine prajita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu