luni, 27 septembrie 2010

Aperitiv in straturi cu peste si legume



Este un fel de mancare cu specific italian care se pregateste in Liguria,un tip de preparat pe baza de peste si legume,servit in straturi, care se pregateste in perioada craciunului;







Ingrediente:
Peste: somon,dorada,pastrav;
pt decor:creveti
Legume:cartofi,morcovi,sfecla rosie
Pt salsa :
Patrunjel,capere,seminte de pin,
paine inmuiata in otet
usturoi un catel
2 oua fierte tari
hamsii sarate,maioneza
Mod de preparare.
Filetam pestele si-l fierbem in baie de aburi sau intr-o vaporiera;
Legumele curatate de coaja se fierb iar dupa racire se taie felii potrvite de marime;
Pt salsa:
Intr-un robot de bucatarie amestecam ouale fierte,patrunjelul,caperele,usturoiul,semintele de pin,hamsiile,si painea inmuiata in otet dar stoarsa bine,omogenizam totul,potrivim de sare si amestecam cu 100g maioneza;
Crevetii ii oparim 5 minute in apa fiarta cu sare;
Asamblarea:
Intr-un vas mai inalt tapetam cu foaie de plastic,asezam un strat de biscuiti sarati inmuiati in otet diluit cu apa,urmeaza un strat de cartofi feliati,un strat de peste,un strat de salsa de patrunjel;Continuam cu un alt strat de legume,peste,salsa pana la terminarea ingredientelor;
Stratul final va fii tot de biscuitri sarati,inmuiati;
Introducem in frigider cel putin 2-3 ore,rasturnam cu mare atentie pe un platou,decoram cu creveti si salsa verde,si servim!
Pt cei ce iubesc pestele este un platou deosebit,in straturi,de peste si legume!
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu