joi, 26 august 2010

Bavarese de capsuni si pandispan

Cred ca am gasit reteta pe blogul il cucchiaio d'argento un blog minunat de unde eu ma inspir ft des!Este o reteta simpla si buna,ft fina si usor de realizat!
4 ore si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blatul:
3 galbenusuri
40g zahar fin
4 albusuri
70g zahar fin
15g cacao
20g amidon
Crema:
300g capsuni
300g zahar
20g vodka-optional
20g gelatina
300ml frisca
Glazura:
100g capsuni
35g zahar
60ml apa
7g gelatina

Mod de preparare:
Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:
Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu