sâmbătă, 31 iulie 2010

Prajitura cu nutella



ingrediente


4 oua150g zahr


150g faina


75g unt


75g amidon


1\2 pachet praf de copt


coaja de lamaie


Pt crema :200g mascarpone


200g nutella


nuca de cocos-fulgi






Mod de preparare:




  • Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se tin in frigider;


  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,


  • Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,


  • Untul il topim,si-l incorporam in compozitia de oua,incorporama faina amestecata,iar la sfarsit incorporam albusurile spuma;


  • Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort dreptunghiulara,unsa si tapetata in prealabil;Introducem in cuptorul cald 30minute la o temperatura de 170-180°C


  • Scoatem blatul il racim pe un gratar perforat,si umplem cu crema obtinuta pregatita in prealabil(amestecam mascarpone cu mixerul,eventual se poate adauga zahar farin,adaugam nutella si omogenizam),tinem deoparte putina crema pt a orna prajitura deasupra,ornam cu fulgi de cocos,introducem in frigider cam 2 ore dupa care servim,

Un comentariu: