miercuri, 21 iulie 2010

Kinder paradiso


4 oua
125g zahar
125g faina
25g amidon
1 lingurita praf de copt
40g unt topit dar rece
aroma de lamaie si vanilie
Crema:
500ml lapte proaspat
100g zahar
50g amidon
200ml frisca lichida
1 lingurita de miere

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte;
  2. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;
  3. Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,
  4. Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;
  5. Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,
  6. Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;
Crema:
  1. Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:
  2. Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;
  3. Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;
  4. Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;
  5. Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;

5 comentarii:

  1. super bun....felicitari...pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata.
    Doua premii frumoase te asteapta sa le ridici.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dulcele preferat de baiatul meu!
    Salvez reteta ..mersi!
    ciaooo!!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc mult fetelor!!

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte bun!!! mai ales ca pe deasupra e ornat cu gloxinii,florile mele preferate

    RăspundețiȘtergere