luni, 28 iunie 2010

TARTA RASTURNATA DE CAISE CARAMELATE


ingrediente


250g zahar maroniu
125 unt moale taiat bucati
8-12 caise
o teaca de vanilie
125g faina cernuta
1 lingurita praf de copt
75 frisc lichida
un praf de sare
2 oua intregi
Mod de preparare:

  • Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;
  • Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;
  • Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt,la foc domol pana se topesc bine si continuati fierberea pana la caramelarea zaharului;
  • Intr-o tava de tarta cu deschidere laterala turnam caramelul obtinut,iar deasupra asezam caisele cu taietura in jos,in sens circular,acoperind toata suprafata tavii;
  • Separat batem zaharul maroniu ramas cu untul moale pana de vin o crema ,adaugam unul cate unul ouale,faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit frisca lichida nebatuta in care am adaugat semintele de la teca de vanilie;
  • Amestecam totul cu grija iar compozitia obtinuta o turnam peste caise;
  • Nivelam bine si introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 45 minute;
  • Dupa racire se poate ''rasturna ''pe o farfurie si se poate servii;
  • Pofta buna!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu