luni, 28 iunie 2010

Gnocchi de cartofi



Ingrediente:
1kg cartofi
300g faina
1 galbenus de ou
un varf cutit sare
faina pt pudrat

Mod de preparare:
  • Cartofii se spsla ft bine sub jetul de apa,si se fierb 14 minute in apa cu sare;
  • Se scot din apa se curata de coja se dau prin masina de tocat asa calzi se formeaza o gramajoara de cartofi pe un fund de lemn mai mare,iar in mijloc o gaura in care vom adauga galbenusul de ou si usor cate usor faina cernuta;
  • Va rezulta un aluat moale dar nelipicios daca este necesar se mai adauga faina;
  • Se formeaza mici rulouri de pasta de cartofi cam de un deget grosime,care se vor t5aia in bucati mai mici cu cutitul,presaram faina ,pudram bine gnocchi si ii asezam intr-o tava,si vom continua pana la terminarea pastei;Gnocchi nu vor fii inghesuiti in tava vor avea spatiu intre ei si vor fi pudrati cu multa faina;
  • Eu ii congelez asa cu tava iar peste 2-3 ore ii pun in pungute de plastic pt congelator si ii pregatesc cand am nevoie fierbandu-i in apa sarata cam 3-4 minute,dupa care ii condimentez dupa gust sau cu diverse sosuri;
  • Pofta buna!
  • OBS:Pt a face gnocchi ideali sunt cartofii cu coaja rosie sunt mult mai fainosi ,inghit mai putina faina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu