marți, 15 iunie 2010

Clatite gratinate


Ingrediente:
pt clatite:
-4 oua intregi
250g faina
350ml lapte
50g unt
sare,nucsoara
pt umplutura:
100g gorgonzolla
50g philadelphia
20g unt
50g parmezan
150g prosciutto sau jambon feliat
pt decor
-parmezan ,cascaval ras
cubulete de unt

  1. Mod de preparare:
  2. Se amesteca toate ingredientele pt clatite cu untul topit dar rece,si se trece la clasica preparare a clatitelor cat mai subtiri posibil,dupa indemanarea si priceperea gospodinelor!
  3. Pregatim umplutura amestecand gorgonzolla cu philadelphia sau chiar batand cu mixerul deorece compozitiua se umfla;
  4. Ungem clatitele cu crema obtinuita si asezam pe fiecare cate o felie de prosciutto;
  5. O parte din clatite le rasucim in forma ruladelor,iar o alta parte le impaturim in patru!
  6. Ruladele le taiem felii nu ft groase si umplem marginea unei tavi de yena usa cu unt,iar cele impaturite le suprapunem in mijlocul tavii!
  7. Asezam,bucatile de unt presaram cu parmezan si cascaval ras deasupra le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute sau pana la gratinarea completa a acestora!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu