miercuri, 5 mai 2010

Tarta cu crema de ciocolata


Ingrediente:
Pt blat:
300g faina
150g unt
150g zahar
3 galbenusuri
1\2 lingurita de praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
Pt crema de ciocolata:
120g zahar
120g ciocolata amara 70%
50g faina
30g unt
500ml lapte
3 linguri de rom sau lichior crema
Mod de preparare:



Pregatim aluatul in modul urmator:
Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;
Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;
Crema:
  • Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;
  • Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;
  • Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;
  • Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina
  • tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);
  • Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!
  • Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !

Un comentariu:

  1. preferata fiului meu,chiar azi dimineata mi-a zis sa-i fac o tarta cu ciocolata dar nu aveam nici ciocolata nici budinca de ciocolata ,daca io arat pe a ta moare,arata foarte bine i-mi place!

    RăspundețiȘtergere