joi, 15 aprilie 2010

Tort cu fructe si crema


Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pachet savoiardi-piscoturi
5 galbenuse
400ml lapte
2 linguri faina sau amidon
150 g zahar tos
500ml frisca lichida
3 coli de gelatina cam 3g una
sucul de la 2-3 portocale
-2 kiwi,2 portocale,ananas feliat

Mod de preparare:

  • Amestecam ouale cu zaharul,adaugam laptele amestecat in prealabil cu faina,punem totul pe foc mic,omogenizam si fierbem pana se ingroasa;
  • Adaugam gelatina inmuiata in apa rece,omogenizam;
  • Crema obtinuta o punem la racit,iar numai dupa ce aceasta s-a racit definitiv adaugam frisca batuta bine,incorporand cu atentie cu o paleta de plastic;
  • Fructele le pregatim in modul in care dorim, eu am feliat portocala curatata mai intai de coaja,kiwi felii si ananasul taiat felii mai mici;
  • Am trecut la asamblarea tortului:intr-un platou oval am asezat pe fundul acestuia felii de portocale,lateral jumatati de piscoturi inmuiate in sucul de portocale,un strat de crema piscoturi inmuiate,alternate cu bucati de fructe,alt strat de crema ,iar la sfarsit fructe;
  • Se da la frigider pana a doua zii,se scoate pe un platou,se orneaza cu frisca batuta,se serveste rece;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu