miercuri, 28 aprilie 2010

PANDISPAN CU MIGDALE SI CHANTILLY


Ingrediente:
3 oua
125 g zahar
125g unt
150g ciocolata amara 70%
60g lapte
1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso)
1 lingurita praf de copt
125g faina
150 g migdale prajite
100g ciocolata alba
pt chantilly:
3 galbenuse
30g faina
50g zahar fin
250ml lapte
250ml frisca batuta

Mod de preparare:

  • Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;
  • Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;
  • Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;
  • Coacem in cuptorul cald 40minute;
  • Intre timp pregatim chantilly:
  • Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;
  • Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;
  • Se serveste taiata cuburi!
  • Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu