miercuri, 28 aprilie 2010

MUFFINS CU MIJLOC MOALE SI CIOCOLATOS


Timp de preparare:
4 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g ciocolata amara
200g unt
160g zahar
4 oua
40g faina

Mod de preparare:

  • Intr-un vas topim untul,ciocolata si zaharul,la foc mic si amestecand incontinuu;
  • Omogenizam cu o lingura de lemn si lasam compozitia la racit;
  • Intre timp ungem cu unt si tapetam cu faina formele de muffins(sunt ideale acelea de aluminiu, monoportione;
  • In compozitia de ciocolata incorporam galbenusurile unul cate unul,amestecand de fiecare data,incorporam faina toata deodata,pt a evita formarea cocoloaselor;
  • Cu polonicul distribuim compozitia in formele de muffins pregatite anterior(mie mi-au iesit 10 forme de muffins),acoperim cu folie de aluminiu, si le introducem in congelator timp de 4 ore;
  • Le scoatem din congelator,si le coacem direct in cuptorul cald 220°C pt cca 20 minute;
  • OBS:-nu depasiti timpul cuacerii 20' deoarece muffinsul nu va mai avea mijlocul moale in interior;
  • Le scoatem din forme ,le pudram cu zahar pudra,le servim;
  • POFTA BUNA!

3 comentarii:

  1. Ce buni trebuie sa fie! De mult am zis ca-i fac si inca nu am reusit. Imi salvez reteta ..mersi!
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  2. Incearca sa vezi cat
    sunt de simplii
    si buni!

    RăspundețiȘtergere