miercuri, 28 aprilie 2010

CHEESECACHE CU CIOCOLATA GIANDUIA


Timp de preparare:
4 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-pt baza de biscuite:
200g biscuiti digestivi
80g unt
20g migdale prajite
-pt umplutura:
250g ricitta
250g philadelphia
100g zahar
3 oua
1 zahar vanilat
20g ciocolata gianduia
-pt decor:migdale prajite sau ciocolata topita

Mod de preparare: pt baza de biscuite:
  • Topim untul in microunde,si-l lasam la racit;
  • Intr-un mixer,robot de bucatarie unim biscuitii,migdalele prajite,faramitam,adaugam untul si amestecam totul bine;
  • Compozitia obtinuta o asezam pe fundul unei tavi de tort unsa si tapepata cu faina,presam cu dosul unei linguri si lasam tava in frigider pana la pregatirea umpluturii;
  • Umplutura:
  • Topim ciocolata gianduia,omogenizam bine si-o dam deoparte;
  • Intr-un bol amestecam ricotta cu phila delphia,zaharul,adaugam unul cate unul galbenusurile,omogenizam,vanilia,ciocolata topita,iar la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand cu multa grija;
  • Compozitia obtinuta o turnam pe baza de biscuiti,nivelam bine suprafata acesteia,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45-50 minute;
  • Cand s-a racit,il scoatem pe un platou,si introducem tortul in frigider pt cel putin 3 ore;
  • Dupa racire decoram tortul cu ciocolata topita,migdale prajite,sau cu inghetata;



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu