miercuri, 10 martie 2010

Tort semifreddo cu caramel si crocant


Timp de preparare:
4 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g mascarpone sau frisca lichida
6 oua intregi +2 galbenuse
280g zahar
150g crocant de ciocolata cu alune
1 pachet piscoturi savoiardi
lichior crema
Pt caramel 100g zahar
putina apa
100ml frisca lichida

Mod de preparare:
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
  • Mascarponele se adauga in compozitia de oua putin cate putin,amestecand dupa fiecare data!
  • Crocantul de ciocolata cu alune se macina mai mare sau se piseaza;
  • Compozitia de oua-mascarpone se divide in doua si adaugam intr-una din compozitii crocantul macinat,iar in cea de-a doua adaugam caramelul pregatit asa:
  • Topim zaharul la foc domol,cand s-a topit tot si s-a colorat,adaugam 3-4 linguri de apa,lasam sa se topeasca bine ,incorporam frisca lichida,omogenizam cu lingura si dam deoparte;
  • Jumatate din compozitia de caramel o adaugam in compoziotia de mascarpone,omogenizam;
  • Am obtinut doua compozitii;Tapetam cu folie de plastic o tava de chec,sau o forma rotunda,turnam una din compozitii,adaucam piscoturile insiropate in lichior crema si introducem 30 minute la congelator;
  • Dupa 30 minute scoatem tava ,turnam cea dea duoa compozitie,si introducem iarasi in congelator;
  • Cam dupa 3 ore se poate servii feliat cu sosul caramel pus deoparte;
  • Putem inlocuii sosul caramel cu cafea sau oricew alt gust va place:fructe etc!

Un comentariu: