joi, 18 martie 2010

SARMALUTE CU VARZA ACRA


INGREDIENTE 700 g carne tocata amestec porc + vita 1 ceasca de orez 2 cepe 1 morcov
1 cutie mica de pasta de rosii verdeata si condimente sare,piper
FOI DE VARZA
Mod de preparare:
  • Varza se desface foi,se spsla se desareaza,se curata de vinele groase-eu le pun deobicei
  • pe fundul vasului;Foile care nu merg la umplut se toaca fideluta(nu-mi plac sarmalutele fara varza alaturi);
  • Se spala bine orezul,se toaca verdeata,ceapa,morcovul se rade;Eu calesc putin ceapa si morcovul in ulei,iar spre sfarsit adaug orezul,opresc focul si le las impreuna putin in tigaie pana se raceste ,si orezul se inmoaie,dupa care se amesteca cu carnea,sare,piper,cimbru si marar dupa gust;
  • Se umplu foile,se ruleaza se inchide bine la capete;
Fierberea:
  • Eu folosesc o oala de lut,pe fund asez frunze si cotoare de varza,dupa care un strat de frunze tocate fideluta,un strat de sarmale,un alt strat de varza tocata,un strat de pasta de rosii;
  • Ultimul strat de varza ,presarat cu cimbru pasta de rosii,foi de dafion,daca doriti un paharel de vin alb,un pahar doua de apa,putina untura sau ulei,se acopera si se pun la foc domol 2-3 ore;
  • Iainte de-a le servii le introduc in cuptorul cald asa se mai rumenesc putin,si le ofer alaturi de mamaliguta calda,smantana si un ardei iute!
  • pofta buna si PASTE FERICIT LA TOTI!

5 comentarii:

  1. Involtini di verza con carne e riso... devono essere davvero buonissimi!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pofta mi-ai facut de sarmale!
    Paste fericit si tie!
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
  3. 2 PREMII PT TINE LA MINE PE BLOG!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.................te pup si Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un premiu si o provocare te asteapta la mine pe blog.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere