miercuri, 10 martie 2010

Focaccia cu rosmarin



Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
350g faina alba
300ml apa calduta
25g drojdie proaspata
50ml ulei
1 lingurita sare
rosmarin macinat
1 lingurita zahar

Mod de preparare:
  • intr-un bol amestecam faina cu sarea,separat amestecam zaharul,drojdia si putina din apa masurata;
  • adaugam restul de apa ,uleiul si amestecam totul cu faina ;
  • Compozitia este destul de lichida,o distribuim in 2 tavi rotunde ,o intindem uniform cu mainile umede,si lasam tavile 30 minute la dospit;
  • cand a crecut,turnam deasupra putin ulei ,rosmarin tocat si cu degetele facem gaurele uniforme pe toate suprafata ,presaram putina sarae grunjoasa si introducem la cuptor 15 minute la temperatura maxima!
  • Se serveste calda dar este ft buna si rece sau umpluta cu salam,prosciutto etc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu