miercuri, 10 martie 2010

Focaccia cu prosciutto


Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g faina alba
250ml apa
25g drojdie
150g prosciutto sau bacon afumat
50g untura sau unt
8 g sare
1\2 lingurita zahar
1 ou batut pt uns

Mod de preparare:

  • Prosciutto sau baconul le faramitam in robotul de bucatarie,amestecam cu faina ,sarea,untul sau untura topite,apa cu drojdia(maia),zaharul;
  • Punem coca la crescut cam 50-60 minute;
  • Dupa ce a crescut intindem foile le asezam in tavi unse -eu am folosit 2 tavi rotunde 26cm-;ungem cu ou batut mai lasam la crescut cam 30 minute si introducem in cuptorul cald timp de 20 -25 depinde de cuptor la o tempereatura de 210°C;
  • poate fi un aperitiv foarte gustos sau o gustare deosebita pt noi toti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu