miercuri, 10 martie 2010

Chiftele cu cartofi si branza dulce


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g cartofi
250g branza (eu am folosit ricotta)
patrunnjel,sare,,piper
4 oua
50g pesmet
50g faina

Mod de preparare:
  1. Cartofii se fierb 20-30 minute in coaja,se scot din apa,se racesc putin si se curata de pielita;
  2. Se sfarama,se amesteca cu branza,adaugam 2 oua batute bine in prealabil,adaugam sare,piper,patrunjel si putin pesmet;
  3. Amestecam bine compozitia,daca este moale mai adaugam putin pesmet;Luam cu lingura facem gogonele potrivite de marime,le dam prin faina ,le presam usor pt a-i da forma unei chiftele,le dam prin oul batut,si apoi prin pesmet;
  4. Le prajim in ulei incins,le scoatem pe hartie,si le servim calde;
  5. Pofta buna!
  6. Cred ca merg ft bine si cu branza sarata!

2 comentarii:

  1. Buonissime... ricotta e patate ... una tira l'altra!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grazie,Maurina..
    sei molto gentile....
    gazie di essere passata!

    RăspundețiȘtergere