joi, 4 februarie 2010

TORT DE PERE SI CIOCOLATA


Ingrediente: 3 galbenusuri 2 albusuri 110g zahar 35g cacao 250g mascarpone sau ricotta 100g faina 3 pere din compot 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare: Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam mascarpone mixat in prealabil sau in cazul meu ricotta si-l Amestecam in compozitia de oua,omogenizam ,adaugam faina cernuta cu cacaua si praful de copt,amestecam cu o lingura de lemn iar la sfarsit incorporam perele taiate cuburi;
Luam o tava de tort masura 24 unsa si tapetata cu faina,turnam compozitia,nivelam bine tortul si-l introducem in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;
Cand este gata controlam cu scobitoarea,scoatem din cuptor,lasam la racit si-l ornam cu ciocolata cu lapte(o tableta de 100g) , topita in microunde impreuna cu 2 lingurite de ulei de semivarii;
Deasupra am decorat cu ciocolata alba rasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu