joi, 4 februarie 2010

TARTA CU GEM DE CIRESE

Ingrediente:
300g faina
150g unt rece
100g zahar
3 galbenusuri de ou
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie rasa
! borcan gem de cirese

Mod de preparare:

  • Amestecam zaharul cu untul rece la mana sau in robotul de bucatarioe,omogenizam,adsaugam unul cate unul galbenusurile,incorporam faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa,framantam, bine;
  • Punem coca in folie de plastic cam o jumatate de ora la frigider;
  • Intindem foaia,pastram putin coca pt faza finala,decorare,punem gemul amestecat cu o lingura de apa rece,intindem bine pe suprafata tartei si introducem timp de 18-20 minute in cuptorul cald 180°C;
  • Scoatem,pudram cu zahar si pofta buna,pt micul dejun !
CU ACEIASI COCA AM PREGATIT UNA CU GEM DE PRUNE!



SI CATEVA MAI MICI CU GEM DE CIRESE,CAISE SI PT POFTICIOSII CEI MICI CU NUTELLA!




3 comentarii:

  1. Ciao Vera, grazie per essere passata dal mio blog. Maura

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciao Vera,grazie per il commento che hai lasciato sul nostro blog!
    Non dimenticare di fare un salto anche sul nostro canale di Youtube!
    Complimenti per le golose ricette che hai pubblicato e che torneranno sicuramente utili alle nostre signore.

    RăspundețiȘtergere