miercuri, 17 februarie 2010

Pui umplut



Timp de preparare:
2 ore si 40 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pui potrivit de mare(dezosat)
200g carnat proaspat
150g sunca de praga feliata
2 oua
1 dovlecel
1 ardei gras rosu
sare,piper,ata si ac de cusut
patrunjel

Mod de preparare:
  • Dezosam puiul dupa priceperea si indemnarea fiecaruia,incepand de la piept in interior si lasandu-i aripile intregi;
  • Pregatim o omleta in modul urmator:
  • calim dovlecelul taiat felii impreuna cu ardeiul gras,adaugam patrunjel,scurgem uleiul,amestecam cu ouale batute bine;Incingem o tigaie si pregatim omleta intorcand-o cu atentie pe-o parte si pe alta;
  • Omleta o dam deoparte pe o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie in modul acesta absoarbe uleiul;
  • Puiul dezosat il asezam pe un fund de lemn,saram,piperam,asezam feliile de sunca de praga,urmatorul strat va fii de omleta intreaga asezata pe toata suprafata puiului,iar in mijloc carnatul curatat de pielita;
  • Rulam cu atentie puiul incercand sa-i dam forma puiului originala;
  • Cu ata si ac il coasem bine in exterior pe piept,il infasuram in folie de aluminiu,il introducem in cuptorul cald cam 2 ore la 180°C
  • Servim alaturi de orice garnitura,taiat felii,dupa ce s-a racit;

  • Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu