luni, 22 februarie 2010

Prajitura televizor




Ingrediente:
Am gasit reteta intr-un blog(nu-mi aminresc exact care,n-as vrea sa fac rau nimanui,si am adaptato,dupa priceperea si imaginatia mea);
Pt foi avem nevoie de:
125g unt
5 lg zahar
1 ou
1 lg cacao
12 linguri faina
1/2 pachet praf de copt
Pandispanul:
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina

Pt crema:
500ml lapte
85 g amidon
150g zahar
1 ou
200g unt temperatura camerei
coaja si zeama de la o portocala
Glazura.
1 tableta de ciocolata amara
100ml frisca lichida




Mod de preparare:
  • Foile:am amestecat toate ingredientele,am impartit aluatul in doua si le-am pus in frigider pt 30 minute;
  • Intre timp am pregatit pandispanul
  • Am batut galbenusurile bine si trptat am adaugat zaharul pana ce compozitia a devenit spumoasa;Am adaugat albusurile batute cu un praf de sare(spuma tare),iar in final faina cernuta,putin cate putin,am omogenizat;Compozitia obtinuta se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 18-20 minute,intr-o tava tapetata cu ulei si hartie de cuptor!
  • Lasam pandispanul sa se raceasca si pregatim foile: eu le-am intis direct pe hartie de cuptor speciala si am copt foile cam 10 minute,pana devin crocante;
  • Le dam deoparte si trecem la prepararea cremei:
  • Crema:
  • 50 ml lapte il amestecam cu amidonul,zaharul si oul intreg,restul laptelui il punem la fiert intr-o cratita cu fundul dublu; Cand laptele fierbe,adaugam amestecul de mai sus,amestecand incontinuu pana acesta ingroasa ;
  • Intre timp untul moale l-am batut cu mixerul pana devine crema si-l adaugam in crema racita putin cate putin si omogenizand bine;
  • Asamblare:
  • -pe un fund de lemn curat asezam o foaie ,ungem cu jumatate din crema obtinuta,asezam blatul de pandispan,ungem cu crema ramasa si asezam cea de-a doua foaie;
  • Pregatim glazura:ciocolata rupta bucati,amestecata cu frisca le punem intr-o craticioara care la randul ei vine introdusa intr-o cratita mai mare cu apa fiarta;
  • Amestecam bine compozitia pana la topirea ciocolatei si turnam peste ultima foaie;
  • O intindem uniform si-o dam la rece;
  • Daca serviti prajitura in aceiasi zii insiropati blatul,pt a doua zii prajitura va fii buna de servit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu