marți, 19 ianuarie 2010

Tort paradiso



Ingrediente:

-4 oua
150g zahar
-esenta de lamaie
-un praf de sare
-100g faina
-100g amidon
-1/2pachet praf de copt
-100g unt moale
crema:250ml lapte
zahar vanilat,coaja de la o lamaie,2 galbenusuri
-1 lingurita rom,30g faina 60g zahar

Mod de preparare:
  • Se bat galbenusurile + 4 linguri de apa fiarta, se ajunge zaharul (100) g si aroma de lamaie.
  • Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, iar albusurile cu restul de zahar(50)g, batute spuma tare. Faina se cerne usor si se amesteca in aceiasi directie de sus in jos cu albusurile iar dupa aceia cu galbenusurile. Se coace in cuptorul incins la 180°Cpt 30-40"
  • Crema: Se fierbe 200ml lapte in care s-a adauga: vanilia, lamaie si un praf de sare.
  • Laptele ramas se amesteca cu zaharul(50)g, galbenusurile si faina amestecind cu atentie, iar la sfarsit se adauga laptele fierbinte si se repune pe aragaz amestecind incontinuu pina la fierbere. Blatul se taie in 2-3, depinde de inaltimea sa, si se umple cu crema.
  • Daca doriti sa-l insiropati un sirop (apa+zahar) se fierb pe foc. Daca va ramane putina crema puteti orna tortul deasupra si ornati cu fructe de sezon: capsuni, kiwi, zmeura, ananas, iar deasupra un pliculet de gelatina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu