joi, 14 ianuarie 2010

TIRAMISù CU MOUSE DE CIOCOLATA




Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
200g ciocolata alba

200g ciocolata amara

500g frisca

4oua intregi

120g zahar

1 paharel lichior de ciocolata

-250g savoiardi sau pavesini

Mod de preparare:
Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider.

Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca, amestecand cu atentie, iar cea de-a doua jumatate se amesteca cu ciocolata amara si jumatate de frisca.

Lichiorul se dilueaza cu 1 pahar de apa, iar cu acest lichior vom insiropa piscoturile.






Asamblare:

Tapetam o tava de cozonac cu folie de plastic, se pune compozitia de ciocolata alba, un strat de piscoturi insiropate, compozitia de ciocolata amara, un alt strat de piscoturi, iar la sfarsit un strat de crema de trufe: ciocolata topita 100g amestecata cu 150g frsca lichida.

Se inchide totul cu folie de plastic si se pune la congelator timp de 2 ore; se scoate si se orneaza cu trufe de ciocolata, pregatite in prealabil cu ajutorul unui pos si tinute la frigider;
Inainte de servire,se scoate din congelator si 10-15 minute si se tine in frigider;





POFTA BUNA!!!

2 comentarii:

  1. Foarte bine arata! Cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandrina i-ti multumesc si bine ai venit,intr-adevar este ft bun!

    RăspundețiȘtergere