joi, 14 ianuarie 2010

TIRAMISù CU CREMA SI TRUFE DE CIOCOLATA






Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
5 galbenusuri
250g mascarpone
100g zahar pudra
250ml cafea rece
250ml frisca
1 pachet piscoturi pavesini
crema pt tartufi:
-200g ciocolata amara
-250ml frisca

Mod de preparare:
Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul pudra, se mixeaza pana totul devine o crema omogena. Se adauga mascarpone, se omogenizeaza, iar la sfarsit se adauga frisca batuta bine, se incorporeaza cu o paleta de plastic amestecand cu grija. Se tine in frigider.

Intre timp topim ciocolata in cuptorul cu microunde la o putere mai mica,facnd mare atentie a nu arde ciocolata se amesteca cu frisca lichida, crema se va intari imediat. Se tine la frigider in timpul in care se asambleaza tiramisù.Eventual se poate adauga 1/2 paharel de rom,va avea un gust mai deosebit!




Se aseaza un strat de piscoturi inmuiati in cafea, un strat de crema de mascarpone pana la terminarea piscoturilor si a cremei. Urmatorul strat va fi de trufa de ciocolata, iar deasupra cu ajutorul unui pos decoram tiramisu.(eu am folosit un pos de cofetarie cu varful ondulat,in modul acesta le-am dat forma de tartufi) Se tine la frigider cam 2 ore, dupa care se poate servi,presarand cacao amara;






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu