marți, 19 ianuarie 2010

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu


Ingrediente:
mascarpone-500g
6 oua
zahar 150g
savoiardi cam 36 bucati
cafea concentrata

Mod de preparare:
  • Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati cu mare atentie - trebuie sa-l amestecati ft usor si sa ajungeti albusurile batute bine spuma tare cu multa atentie si cit mai delicat posibil
  • Insiropati ft putin savoiardi in cafea si asezati-i intr-un vas (eu folosesc yena), iar deasupra crema si tot asa un strat de biscuiti si unul de crema pina le terminati pe amaindoua. Deasupra spulberati cacao amara.
  • Il introduceti in frigider - il puteti servi cind s-a racit. Simplu, rapid si foarte bun
  • *Sfat - eu de obicei albusurile le inlocuiesc cu 250 g frisca batuta bine, are un gust mai deosebit, si-l puteti conserva 2-3 zile fara probleme (albusul se poate monta si poate lasa un lichid in vas) *spor la treaba*

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu