marți, 19 ianuarie 2010

Tarta vegetala cu dovlecei si vinete


Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-2 dovlecei(3) depinde de marime

1 mozzarella

1vanata mai mare sau 2 mai mici

40g faina,80g cascaval sau parmezan

2 oua

ulei sare,12 ceapa,un catel usturoi

1 cutie de rosii in bulion(pomodori pelati)

Mod de preparare:
Intr-o tigaie caliti ceapa tocata cu usturoiul(eu l-am lasat intreg)cu 2 linguri de ulei;caliti la foc mic,adaugati cutia de rosii,amestecati pana cand incepe sa se ingroase,adaugati sare;
Spalati dovleceii si vanata,taiatile feliute in lungime dovleceii,si vanata rondele;

Asezati-le pe o farfurie,presarati sare,stergeti-le cu hartie de bucatarie,treceti-le prin faina si prin ou batut;

Se prajesc in ulei incins,pana se coloreaza pe ambele parti,se scurg de ulei,se aseaza intr-o tava unsa cu unt , alternand cu mozzarella taiata felii;
Acoperiti cu un strat de sos de rosii,cascaval ras,un alt strat de vanata-dovlecel,terminati cu un strat de sos de rosii,cascaval,mozzarella;



Introduceti in cuptor220°C timp de 10-15 minute;

2 comentarii:

  1. Si eu fac ceva asemanator, de fapt se poate jongla su ingredientele...........foarte gustoasa si aspectoasa,Vera.
    Pe curand!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem deosebita placere de a va invita sa va inscrieti in DIRECTORUL www.E-BlogDirector.blogspot.com

    Multumim !

    RăspundețiȘtergere