miercuri, 13 ianuarie 2010

tarta cu pere si amaretti

Ingrediente:
Biscuitele:
200g faina
100g unt
80g zahar farin
2 galbenusuri
un praf de sare
Umplutura:
-4 pere mici
-50 g stafide
80g unt
150g amaretti
3 linguri de amaretto sau marsala
70g zahar farin
scortisoara
coaja de la o lamaie rasa




Mod de preparare:
  • Pregatim pasta pt biscuite in robotul de bucatarie sau la mana ,amestecand faina cu untul taiat cuburi dar rece,adaugam zaharul si galbenusurile de ou;Incercati sa pregatiti cat mai rapid posibil pasta,amestecand pana va rezulta o coca moale pe care o vom lasa in frigider timp de 30 minute;
  • Inmuiem stafidele in marsala sau amaretto,spalam si curatam perele de cotoare si respectiv de coaja,si le taiem felii mai subtiri,topim untul 50g la microunde ,amestecam untul cu perele,coaja de lamaie rasa stafidele si lingurita de scortisoara ,omogenizam totul;Faramitam amaretti si ii dam deoparte;
  • Scoatem coca din frigider si o intindem intredoua foi de hartie,deorece este putin lipicioasa si in modul acesta vom accelera intinderea acesteia,o asezam intr-o tava de tarte,iar deasupra turnam compozitia de pere,urmata de amaretti sfaramitati,iar ultimul strat obtinut prin macinarea migdalelor in robot cu unt si zahar farin cam 50g din toata cantitatea,ve-ti obtine un amestec faramicios,pe care il vom intinde pe suprafata tartei;
Introducem tarta in cuptorul cald180°C timp de 25-30 minute;iar dupa racire vom decora cu zahar farin! pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu