luni, 18 ianuarie 2010

tarta cu migdale si amaretti


Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
pt pasta biscuite:
300g faina
150g unt
100g zahar
3 galbenusuri
o jumatate plic praf de copt
sare
coaja de la o jumatate lamaie
pt umplutura
100g middale prajite si macinate mai mari
150g amaretti
3 albusuri
2 linguri zahar
3-4 linguri gem de portocale(eu am folosit de piersici)
1 lingura de zahr brun
2-3 linguri de amaretto-lichior

Mod de preparare:
Pregatim pasta pt biscuite:amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi(in robotul de bucatarie sau la mana),adaugam unul cate unul,galbenusurile,omogenizand dupa fiecare,coaja de lamaie,,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea;coca obtinuta se infasoara in plastic si se tine 30 minute in frigider;
-ungem o tava de tart cu unt si pudram cu faina ,intindem bine coca si pe bordul tavii,ungem cu gem,asezam deasupra unul langa altul,amaretti inmuiati in lichiorul amaretto,iar deasupra turnam albusurile batute cu cele 2 linguri de zahar;In final presaram migdalele macinate si lingura de zahar brun,acoperind cu grija tot diametrul tartei;
introducem tava in cuptorul incins180°Ctimp de 40 minute;






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu