joi, 14 ianuarie 2010

Supa crema vegetala


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
- 1 oala sub presiune
- 2 morcovi
- 4 dovlecei tineri
- 1 ceapa verde sau una mica uscata
- 1 rosie mare
- 1 telina mica
- 1 fenicul
- sare
- piper
- ulei masline 2 linguri
- parmezan

Mod de preparare:
  • Curatati, spalati legumele si taiati in cuburi de marime potrivita. Intr-o oala sub presiune puneti cam 1 litru de apa, cand aceasta fierbe adaugati legumele, inchideti oala si fierbeti cam 12 - 15 minute. Raciti sub jet de apa rece, pentru a putea deschide oala, si cu ajutorul unui blender pasati legumele pana devin o crema.
  • Se potriveste de sare, se adauga piper proaspat macinat, 2 - 3 linguri de parmezan, iar in momentul servirii se adauga un fir de ulei de masline.
  • Daca folositi legume din gradina proaspete nu se va folosii nici un tip de condiment deoarece, o sa fie foarte gustoasa asa.
  • Se serveste in farfurii calde sau boluri, cu un fir de ulei ,alaturi de 2 - 3 linguri de pasta mai mica fiarta in prealabil, decorata cu foi de busuioc si un fir de parmezan.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu