marți, 12 ianuarie 2010

RULADA DIN PIEPT DE CURCAN



Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente: 1 piept de curcan 500-600g -2 carnati proaspeti -4 felii cascaval -sare,piper, -1 pahar vin alb -12 paharel cognac -1 morcov,1 ceapa,1 tulpina de telina, -1 pahar de smantana grasa -ulei cam 3 linguri -ata de bucatarie -1 catel usturoi







Mod de preparare:
  • Carnea se taie cu cutitul din centrul pieptului spre exterior ,deschizand-o ca pe o carte,se bate bine cu un ciocan de bucatarie,dar mai intai se unge cu un fir de ulei se acopera cu hartie pergament,se bate facand atentie,carnea fiind ft frageda;
  • Carnatul se curata de pilita;cu un cutit se taie pe lateral,se desface pielea,se da deoparte;
  • Carnea se presara cu sare,piper,se aseaza feliile de cascaval,carnatul care se preseaza cu podul palmei,dupa care se ruleaza cat mai strans;
  • Se leaga cu ata de bucatarie mai groasa,se prinde in ata si usturoiul feliat,mse sareaza ,pipereaza,dup care se aseaza intr-o tava ,in care am taiat felii de morcov,ceapa in patru,si telina bucata,se unde cu ulei,se toarna cognacul,se introduce la cuptor 200°C,timp de 30 minute,se stinge cu vin alb; se termina coacerea alte 30 minute;
  • Carnea se scoate pe un fund cand s-a racit,se feliaza cu un cutit ascutit,iar din morcov,ceapa, telina si sosul din tava se mixeaza totul,se mai adauga putina apa se da intr-un clocot,se adauga smantana si se serveste alaturi de rulada de curcan;
  • Se pot servii alaturi cu garnitura de cartofi la cuptor,sau orice tip de garnitura preferati!
  • Pofta buna


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu