joi, 14 ianuarie 2010

PUI CU VIN


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pui

1 ceapa
1 tulpina de telina,
1 morcov,
foi de dafin-2
,2 pahare de vin rosu
1 pahar de supa,
1/2 pahar ulei,
sare,piper;
Mod de preparare:
  • Puiul se taie bucati, se pune intr-o tigaie la rumenit cu foile de dafin. Cand s-au rumenit se adauga morcovul, ceapa, telina tocate felii. Continuati cu rumenirea pana se coloreaza bine si acestea din urma.
  • Varsati vinul, continuati coacerea pana la evaporarea vinului. Adaugati supa, coaceti in cotinuare, la foc mic, fara a consuma tot sosul.
  • Scoateti carnea pe o farfurie, treceti toate legumele prin blender, va rezulta un sos mai gros cu care veti condimenta carnea. Serviti carnea pe farfurie, torni sosul deasupra si decorezi cu foi de dafin!

4 comentarii:

  1. Super ...si mie imi place puiul facut cu sos de vin.
    multe salutari!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc nicoleta si bine a-i venit!

    RăspundețiȘtergere