marți, 19 ianuarie 2010

PRAJITURA FINA CU CIOCOLATA


Timp de preparare:
160/grade- (complexitate redusa)

Ingrediente:
-unt-100g
-zahar-100g
-oua-5
-faina-20g
-cacao-12g
-1 lingura lapte-
-300g ciocolata
-un varf cutit sare-

Mod de preparare:
  • Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.
  • Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa.
  • La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul.
  • La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.
Secretul acestei prajituri este timpul coacerii: nu depasiti o jumatate de ora, trebuie sa ramina moale in interior, este ft gustoasa si deosebit de fina!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu