marți, 26 ianuarie 2010

PIZZA MARGHERITA



INGREDIENTE:
Blatul
400g faina
25g drojdie
250-300ml apa calduta
1 lingurita de sare
5-6 linguri de ulei de masline
ORNARE:
300g suc de rosii
1\2 lingurita sare
1\2 lingurita zahar
origano
250g mozzarella
busuioc
MOD DE PREPARARE:
  • Pregatim aluatul amestecam apa cu drojdia,pana se omogenizeaza;
  • Amestecam faina cu sarea,uleiul si apa cu drojdia;
  • Framantam bine pana devine o coca buna de intins,dupa care se lasa la crescut cam 40-50 minute;
  • Se intinde foaia in tava unsa cu ulei,se toarna sucul de rosii amestecat cu sare,zahar,origano si se introduce in cuptorul cald 220°C timp de 18 minute; Cu 2-3 minute inainte de-a scoate pizza din cuptor se pune mozzarella taiata cuburi si foile de busuioc obtional;
  • -Pofta buna!

Un comentariu: