marți, 12 ianuarie 2010

PASTA DE CASA


Timp de preparare:
1 ora si 10 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1Kg faina
6 oua
1 pahar vin alb
ulei 2-3 linguri
sare
apa

Mod de preparare:
  • Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil si putina apa pt a obtine o coca buna de intins;
  • Se framanta bine pana se incorporeaza bine oul,se lasa coca deoparte acaoperita cam o jumatate de ora;
  • se trece la intinderea acesteia cu facaletul,sau pt cine are in dotarea cu masina de facut pasta;
  • Eu am pregatit foile egale toate ca lungime si latime,dupa care am trexcut la pregatirea taiteilor;
  • Observatii:uleiul ii da elasticitate,vinul ii da parfum,iar pasta este mult mai usor de realizat chiar si cu mana fara ajutorul aparatului;
  • Cu acelasi tip de pasta eu pregatesc ravioli umpluti cu spanac,cu branza sau carne;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu