marți, 12 ianuarie 2010

Muffins cu ciocolata


Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:


260g faina

1/2 plic de praf de copt

2 linguri cacao

150g zahar

2 uoa intregi

250 ml lapte

80 g ciocolata amara razuita

80 ml ulei de floarea soarelui

unt pt uns formele




Mod de preparare:


  1. Incalzim cuptorul 180°C.
  2. Amestecati 250g faina cu cacao,praful de copt si zaharul.
  3. Intr-un castronel amestecati ouale intregi cu laptele si uleiul de floarea soarelui, adaugati amestecul de faina si restul ingredientelor, cernand totul si amestecand totodata, pt a nu forma cocoloase. Adaugam ciocolata rasa, amestecand cu o lingura de lemn.
  4. Compozitia obtinuta o turnam in forme de muffins unse cu unt si tapetate cu faina (vor iesii 10-12 bucati), le asezam intr-o tava si introducem in cuptorul cald timp de 30 minute. Lasam muffins in tava pana la racire, pudram cu zahar si servim.


Sunt ideale pt o pauza dulce, sau dimineata alaturi de un capucino!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu