luni, 18 ianuarie 2010

MOSTARDA DE MANDARINE


INGREDIENTE
1kg mandarine
600g zahar
150ml apa
zeama de lamaie
esenta de mustar
MOD DE PREPARARE
  1. Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita la macerat cu zaharul si zeama de la o jum lamaie
  2. A doua zii le punem la foc mic,amestecand si adaugand apa(daca este nevoie mai adaugati in plus),iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul si dam deoparte;
  3. A treia si a patra zii repetam operatiunea iar in a cincea zii adaugam dupa fierbere 5 picaturi de esenta de mustar,amestecam bine si punem totul in borcane spalate si sterilizate si le inchidem ermetic!
  4. Aceasta mostarda este o specialitate din Italia si se serveste alaturi de branzeturi de calitate,carne fiarta,sau pur si simplu alaturi de aperitive!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu