joi, 14 ianuarie 2010

Marmelada de smochine















Ingrediente:

1kg smochine 600g zahar
-1 lamaie
esenta de mustar

Mod de preparare:
  1. Smochinele se curata de pielita si se pun la macerat cu zaharul pana a doua zi,in frigider;se amesteca din cand in cand;
  2. In prima zi se pun pe foc,se adauga lamaia felii,se dau in fiert fructele ,se mai fierb 5 minute,dupa care se racesc ,se pun in frigider,pana a doua zi;
  3. In a doua zi se repeta aceiasi operatie;
  4. Si-n cea de-a treia zi se repeta aceasta operatie,dupa care se pun 2-3 picaturi de mustar,se amesteca bine,fructele raman intregi;
  5. Este o marmelada mai deosebita pe care eu o folosesc in general,platouri cu diverse branzeturi,ca,garnituri,etc;
  6. Se pun in borcane curate,spalate,sterilizate ,se umplu,se capseaza,se intorc cu gura in jos,pana se racesc,se tin in camara;
  7. Faceti mare atentie cand folositi esenta de mustar are un miros ft puternic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu