sâmbătă, 9 ianuarie 2010

LASAGNA CU PESTO

Ingrediente:
Pentru pesto:
3 buchete de busuioc (eu am folosit 3 ghivece cu plante de busuioc)
100 g parmezan
40 g seminte de pin sau miez de nuca,un catel usturoi
ulei de masline,
sare;
Restul ingredientelor:
20 foi de lasagna seci sau proaspete
200 g jambon feliat
250 ml smantana
5 - 6 linguri parmezan sau cascaval neafumat

Mod de preparare:
  1. Spalati si uscati foile de busuioc, puneti-le in mixer (robot de bucatarie), cu semintele de pin,usturoiul, parmezanul, un varf de sare groasa si uleiul necesar. Amestecati bine ingredientele pana se formeaza o crema, puneti pesto intr-un vas si daca este cazul mai adaugati ulei ca la maioneza, amestecand bine, iar spre sfarsit adaugati smantana, amestecand bine cu totul.
  2. Se fierb foile de lasagna 'al dente', una cate una, in apa sarata, se scurg pe un prosop de bucatarie curat.
  3. Se unge o tava cu pesto, asezam deasupra un strat de pasta, condimentam cu un alt strat de pesto, felii de jambon, asezam un alt strat de pasta, pesto, jambon pana la terminarea ingredientelor, ultimul strat va fii de pesto, iar deasupra putin parmezan ras sau cascaval, introducem in cuptor 180°C pentru 20 minute, pana la gratinare.
  4. Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu