marți, 12 ianuarie 2010

GRATIN DE PASTE CU CARTOFI SI BACON


Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g bacon taiat cubulete
4-5 cartofi
400g beschamela pregatita
100g cascaval sau parmezan
1 pachet mozzarella
un varf cutit curry
100g smantana
500g pasta
unt cam20g

Mod de preparare:
  1. Cartofii se spala si se curata de coaja,dupa care ii taiem cuburi mici;
  2. In beschamela pregatita dar calda adaugam praful de cury,dupa care omogenizam bine;
  3. Punem pastele la fiert,in apa fiarta cu sare,separat fierbem cartofii ,dar fara sa-i faramam,ii scurgem si ii punem la calit in unt topit ,impreuna cu baconul
  4. Le calim,dupa care adaugam smantana si le dam deoparte;
  5. Pastele fierte si scurse le amestecam cu sosul pregatit mai sus dupa care trecem la asamblare;
  6. Ungem o tava cu putina beschamela,adaugam un strat de paste,dupa care un alt strat de beschamela si unul de paste,iar ultimul strat de beschamela ,parmezan sau cascaval ras si felii de mozzarella;Saram pepam introducem la cuptor cam 25-30 minute dupa care se poate servii!
-pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu