marți, 12 ianuarie 2010

Focaccia cu rosii


1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
400g faina
25g drojdie proaspata
100ml ulei+ 2-3 linguri
250-300ml apa calduta
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Pt condiment:
rosii,ulei 2 linguri,sare,origano



Mod de preparare:


  1. Formam o gramajoara din faina amestecata cu sarea,in mijloc turnam amestecul de apa calduta ,ulei de masline,zaharul si drojdia (amestecate bine in prealabil);
  2. Framantati bine pana cand compozitia devine moale si elastica ,nu are aspectul compozitiei de pizza,este mai moale;Luam o tava unsa cu ulei turnam compozitia,o intindem bine pe toata suprafata tavii,nivelam cu mainile inmuiate in apa sau ulei,acoperim tava cu un prosop umed,si lasam la crescut 40-50 minute;In cazul meu am condimentat focaccia cu rosii cherry taiate felii,sare,origano si un fir de ulei;
  3. Am introdus in cuptorul cald 220°C timp de 18-20 minute ,se serveste calda sau este buna si rece;
  4. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 focacce,una rotunda pe care am condimentato cu rosii si una patrata o tava de cuptor normala,pe care am condimentato cu ulei de masline,am intepat din loc in loc cu varful degetelor,si-am introdus-o in cuptorul cald la fel ca cea cu rosii;

2 comentarii:

  1. Imi place cum arata focaccia.Cred ca este tare gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. ai dreptate Silvia este ft buna,poti sa o pregatesti si cu ceapa sau alte ingrediente:)
    este ft simpla!!

    RăspundețiȘtergere