joi, 14 ianuarie 2010

Ficatei cu sos


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
- o punga 500 g ficaciori de pui sau curcan

- o jumatate ceapa (rosie eventual)

- un catel usturoi

- un pahar vin alb sec

- 500 ml suc de rosii de la camara

Mod de preparare:
Ficateii se spala foarte bine, se curata de pielite, se scurg pe hartie de bucatarie, se pun la prajit in ulei incins, se intorc pe o parte si pe cealalta,se adauga ceapa feliute si usturoiul intreg, se soteaza, se sting cu vinul alb, se fierb pana la evaporarea vinului, dupa care se adauga sucul de rosii, se scade bine la foc domol amestecand cu atentie, prin rotirea cratitei ( eu am folosit o cratita de teracota).

Se servesc calzi alaturi de o mamaliguta mai moale si mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu