marți, 19 ianuarie 2010

CUPA CU CREMA SI FRUCTE DE SEZON


Ingrediente:
crema: 500ml lapte,
4 galbenusuri, 50g faina,
125g zahar,
coaja de la o lamaie
zahar vanilat;

frisca indulcita 250-300g
fructe de sezon (in general capsuni, piersici, kiwi, zmeura, orice fruct, depinde de gusturile fiecaruia)

Mod de preparare:
Crema: se pune laptele intr-o cratita la fiert la foc mic impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja de lamiie, zaharul vanilat. Separat se bat galbenusurile bine cu restul zaharului si treptat se adauga faina in ploaie, cind laptele s-a incalzit se adauga putin cite putin ouale spuma, se amesteca bine si se pun pe foc facind atentie sa nu se lipeasca de cratita.
Se bate frisca si se adauga foarte usor cu crema racita in prealabil, fructele se spala bine si se taie feliute sau cubulete dupa placerea fiecaruia, se orneaza paharele sau cupele de desert si se servesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu