marți, 12 ianuarie 2010

CHIFLE DE CASA



Ingrediente
500 g faina(amestec pt paine)
300ml lapte caldut
25g drojdie proaspata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
  1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut.
  2. Amestecam compozitia cu mainile adaugand in mod gradual sarea,laptele ramas,pana obtinem o compozitie moale omogena si elastica,
  3. Acoperim coca cu un prosop umed si o lasam intr-un cald cam 30-40 minute;Dupa acest timp luam coca o mai framantam putin si formam chifle pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de cuptor;Le punem deoparte,la caldura cam 25-30 minute ,dupa care le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20-25 minute,dar nu inainte de-a le unge cu ou batut sau lapte;
  4. Le pastram pt 2-3 zile in punga de hartie sau le putem congela una cate una in pungute de plastic;E deajuns sa le scoatem din congelator cu o ora inainte de servire,sunt proaspete si bune!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu